Over Campanula

 


(klik op een foto om deze groter te maken. Met  >> of << bladert u door de foto’s. Klik opnieuw op de foto om de vergroting te verlaten)

Boerderij Campanula werd begin 1900 gebouwd in opdracht van de toenmalige plaatselijke predikant dominee Schreuder. Dat klink nu misschien vreemd, maar in het begin van deze eeuw hadden predikanten het niet zo breed en zochten ook zij naarstig naar mogelijke bijverdiensten.

Campanula werd gebouwd met de bestemming van kippenfarm, in de volksmond hoenderpark genoemd. Ook vandaag de dag staat de statige boerderij bij de plaatselijke inwoners bekend als “’t Hoonderpark”. Bij het bouwen van huize Campanula is gebruik gemaakt van kalkzandsteen dat in de Eibergse buurtschap Hupsel tot de opvallende witte baksteen werd verwerkt. Juist deze witte bakstenen geven de boerderij de eigen unieke uitstraling.

Een kippenfarm is Campanula al lang niet meer. Rond 1910 wordt besloten het bedrijf om te bouwen tot boederij. In 1929 komen de eerste Lensinks op de boerderij. Eerst als “zetboer” (pachtboer) en veel later (rond 1960) als eigenaar. Een paar jaar later begint de familie Lensink met het beschikbaar stellen van enkele kamers voor mensen die hun vakantie op “Campanula” willen doorbrengen. Dat blijkt een gouden greep. Tot op vandaag genieten vele gezinnen jaarlijks van de gastvrijheid op de boerderij. Een aantal jaren geleden werd een start gemaakt met een minicamping achterop het erf van de boerderij. Een prima lokatie waar kinderen heerlijk kunnen spelen en de ouders kunnen genieten van de rust en het schitterende uitzicht over de landerijen.

Meer informatie over het vakantiehuisje en de minicamping vindt u onder de bovenste menuknoppen Voor een fotoimpressie klikt u in het menu op “Fotoboeken”.

Over de geschiedenis van “Campanula” heeft de huidige eigenaar een aantal jaren geleden een boekje geschreven. Wanneer u tijdens uw vakantieverblijf op de minicamping of vakantiehuisje dit wilt lezen, kunt u het bij navraag gratis ter inzage krijgen. Zeker een aanrader.

Campanula

Ie mut niet langs- maar ankommen!
Dan zorgt wij da-j vulle wille hebt!

Routebeschijving

Klik op de plattegrond en daarna op directions om uw route te bepalen.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Contactgegevens

Camping Campanula

Veldweg 15

7273 PP Haarlo

0545-261346

(bij geen gehoor: 06-22815863)