Skip to main content

Historie

Boerderij Campanula is begin 1900 gebouwd.

Boerderij Campanula is begin 1900 gebouwd in opdracht van de toenmalige plaatselijke predikant Schreuder. Wellicht een vreemde ‘move’ van deze voorganger, maar zelfs een dominee had het in die tijd niet breed. Er moest brood op de plank komen, vandaar deze lucratieve bijverdienste.
Koe ouderswets
Campanula Oud
Koe ouderswets
Campanula Oud

De bouw van huize Campanula
Bij de bouw van huize Campanula is gebruik gemaakt van kalkzandsteen. Dat kalkzandsteen werd in het Eibergse buurtschap Hupsel tot witte baksteen verwerkt, vandaar de opvallende ‘witte’ bakstenen.

Campanula Oud

’t Hoonderpark
Campanula is indertijd gebouwd en ingericht als kippenfarm, ook wel hoenderpark genoemd. Weet u de weg niet meer terug naar Campanula, vraag dan vooral oudere ‘locals’ even naar ‘t Hoonderpark’. De juiste weg wordt u gewezen en als bonus krijgt u er misschien nog een gratis mini-lezing van de omgeving bij.

Koe ouderswets

1910
Rond 1910 is besloten het bedrijf om te bouwen tot boerderij.

Campanula Oud

1929
In 1929 komen de eerste Lensinks op de boerderij. Eerst als ‘zetboer’ (pachtboer).

Koe ouderswets

1960
Rond 1960 als eigenaar.

Koe ouderswets

Een paar jaar later
Een paar jaar later besluit de familie enkele kamers in een deel van de boerderij aan vakantievierders te verhuren. Dit vakantiehuisje wordt anno nu nog steeds verhuurd. Deze recreatieve stap werd uitgebreid door de opening van de minicamping achter het erf en camping Campanula was geboren!

Koe ouderswets

Elk jaar weten kampeerders hun weg weer te vinden naar Campanula.
Sommigen voor het eerst, anderen voor de zoveelste keer. Heerlijk genieten van rust, mooie landerijen, starende koeien, pikkende kippen en spelende kinderen die zich kleine boertjes en boerinnetjes wanen!

Koe ouderswets

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Campanula?
Dat kan. De Lensinks hebben hierover zelf een boekje geschreven. Dit kunt u eventueel lezen tijdens uw vakantie.